مرکز مطالعات و پژوهش های شورای اسلامی شهر همدان یک پشتوانه علمی برای شورا و شهرداری

Posted by: ادمین Category: اخبار و رویدادها, گزارش خبری Tags: Comments: 0 Post Date: آبان ۱۸, ۱۴۰۰

مرکز مطالعات و پژوهش های شورای اسلامی شهر همدان یک پشتوانه علمی برای شورا و شهرداری

به گزارش روابط عمومی مرکز مطالعات و پژوهش های شورای اسلامی شهر همدان، رئیس مرکز مطالعات و پژوهش‌های شورای اسلامی شهر همدان در جمع خبرنگاران با بیان اینکه فرآیند انتخاب شهردار همدان به روش خبرگان و نخبگان انجام شده است، گفت: یکی از چالش‌های اعضای شورای شهر انتخاب شهردار است و در جلساتی که اعضای شورا و وزیر کشور در تهران برای شهردار برگزار شد، این سوال مطرح شده بود که انتخاب شهردار همدان به چه شکل است.

“سعید شهابی نیا” با اشاره به اینکه نخستین گام اعضای شورا برای انتخاب شهردار،داشتن دلایل علمی و منطقی بود، افزود: در همین راستا با ارتباط گیری از خبرگان در بدنه سازمان و اساتید و نخبگان در دانشگاه‌ها و مراکز علمی به راهکارهای مناسب برای انتخاب پرداختیم.

وی با بیان اینکه فرآیند انتخاب شهردار کاملا علمی بود که اساتید نیز اذعان داشتند مدل خوبی ارائه شده و با توجه به عملیاتی شدن، قابلیت تحقیق برای رساله دانشجوی دکتری را دارد.

عضو شورای شهر همدان اظهارکرد: پس از ارتباط گیری با افراد نخبه و خبره در حوزه های مختلف ، ۲۵۰ پرسش نامه در اختیار آنان قرارگرفت تا شاخص های شهردارمناسب را به اعضای شورا معرفی کنند.

وی با بیان اینکه پس از اینکه پرسش نامه ها جمع آوری و بررسی شد در ۹ محور و با ۳۰ سوال یکسان در اختیار متقاضیان پست شهرداری قرار گرفت تا اعضای شورا به یک نقطه نظر برای انتخاب شهردار برسند، ادامه داد: نزدیک به ۶۰ نفر متقاضی پست شهردار به اعضای شورای شهر معرفی شدند که پس از دریافت رزومه، سوابق تحصیلی و آیین نامه های وزارت کشور که شامل ۹ سال مدیریت شهری است نزدیک به ۳۰ نفر توسط شورا انتخاب شدند.

شهابی نیا افزود: تعدادی از متقاضیان به دلیل سخت گیری شورا بر روی برنامه های آینده شهردار، برنامه های خود را ارسال نکردند و تعدادی دیگر با اختلاف نظر اعضا بر روی رزومه و سوابق تحصیلی حذف شدند که در نهایت ۱۸ نفر برنامه های خود را ارسال کردند.

رئیس مرکز مطالعات و پژوهش‌های شورای اسلامی شهر همدان تصریح کرد: پس از بررسی رزومه و برنامه های افراد، هشت نفر که برنامه های اجرایی مطابق با سیاست های اعضای شورا را ارائه داده بودند منتخب پست شهرداری شدند.

وی با بیان اینکه افراد منتخب در زمانبندی مناسب به ارائه برنامه های خود پرداختند و به صورت زنده از طریق فضای مجازی و با حضور رسانه ها برگزار شد گفت: پس از صحبت‌های افراد منتخب جلسه‌ای بین اعضا شورای شهر برگزار شد که با توجه به سیاست‌ها وبرنامه های اعضا چهار نفر انتخاب و با بررسی مجدد در نهایت ، آقای سید مسعود حسینی به عنوان شهردار به وزیر کشور معرفی و انتخاب شد.

وی به حاشیه های بعد از معرفی شهردار اشاره کرد و گفت: پس از معرفی آقای حسینی به عنوان شهردار بحث هایی در خصوص سوابق تحصیلی و روزمه مطرح شد، که با توجه به آیین نامه وزارت کشور رشته تحصیلی ایشان که علوم سیاسی می باشد مرتبط بود و پس از تایید وزیر کشور حسینی به پست شهردار همدان منصوب شد.

مسئول کمیته سرمایه گذاری کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر همدان در ادامه سخنان خود با توجه به شکایات مردمی فراون در خصوص سطل های زباله، از طرح جمع آوری سطل های زباله خبرداد و ابراز داشت: در راستای ساماندهی این فرآیند، تفکیک زباله های خشک و تر و رفع مشکل زباله گردی در شهر همدان با مشارکت چند سرمایه‌گذار بخش خصوصی اجرا می شود.

وی با اشاره به اینکه این طرح با تکمیل فرآیند مطالعه و جمع بندی به زودی جایگزین فرآیند فعلی خواهد شد، خاطرنشان کرد: اجرای طرح های شهری نباید منجر به ایجاد بزهکاری در جامعه شود و طرح ساماندهی جمع آوری زباله با هدف رفع مشکل زباله گردی در شهر همدان اجرا می شود.

شهابی نیا با بیان اینکه هفته آینده چند سرمایه‌گذار در پروژه¬های مختلف کار را آغاز خواهند کرد و زیرساخت های لازم مهیا شده است افزود: اموری مانند کوتاه شدن فرآیند صدور پروانه، کارت شهروندی، نحوه جمع‌آوری زباله‌ها، ساماندهی زباله گردها و … مد نظر این مرکز می باشد.

وی از سامان دهی برخی مشکلات شهری و پروژه های ناتمام مانند پارکینگ سینا، پارکینک آقاجانی بیک و پل غدیر خبر داد و ادامه داد:تصمیم اعضای شورا و شهردار بر این شده است که تا اتمام پروژه های نیمه کاره پروژه جدید را آغاز نکنیم.

وی گفت: مرکز مطالعات و پژوهش های شورای اسلامی شهر همدان یک پشتوانه علمی برای شورا و شهرداری محسوب می‌شود و طرح های قابل اجرا در این مرکز مورد مطالعه، نقد و بررسی قرار می‌گیرد.

رئیس مرکز مطالعات شورای اسلامی شهر همدان با بیان اینکه در سال۹۲ پیوست نگاری فرهنگی پروژه های مالی عمرانی به صورت قانون مصوب و از طرف دولت ابلاغ شد که باید تمامی ابعاد پروژه ها از جنبه های مختلف نظیر: ترافیکی، زیست محیطی، زیرساخت‌ها و … در سه مرحله ی قبل، حین و بعد مورد بررسی قرار گیرد و این بررسی در تمامی مراحل پروژه از ابتدا تا انتها باید جایگاه ویژه خود را داشته باشد.

شهابی نیا گفت: با ورود به شورا ارتباط کمیسیون‌ها با کمیته‌های مرکز را کمرنگ دیدیم که یکی از قدم‌هایی که برای ارتباط گیری کمیسیون های شورا با مرکز مطالعات و پژوهش ها برداشته شده، معرفی اعضا از طرف رئیس کمیسیون مربوطه در شورا به مرکز برای نتیجه گیری و ارتباط بهتر انجام شده است.

image_pdfفایل PDFimage_printپرینت

اشتراك گذاری نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *