رییس مرکز مطالعات و پژوهش های شورای اسلامی شهر همدان: ایجاد و گسترش ارتباط علم و اجرا از اهداف اصلی تشکیل مرکز مطالعات و پژوهش های شورای اسلامی شهر همدان است

Posted by: ادمین Category: گزارش خبری Comments: 0 Post Date: بهمن ۱۳, ۱۳۹۴

رییس مرکز مطالعات و پژوهش های شورای اسلامی شهر همدان: ایجاد و گسترش ارتباط علم و اجرا از اهداف اصلی تشکیل مرکز مطالعات و پژوهش های شورای اسلامی شهر همدان است

نرگس نورا…زاده در نشست با خبرنگاران با اشاره به نقش مركز مطالعات . پژوهش های شورا در فرآيند توسعه شهري ابراز كرد: در دوره شوراي چهارم به اين نتيجه رسيديم كه حضور فضايي در كنار شورا براي ارتباط‌گيري مؤثر با اساتيد دانشگاهي و مراكز علمي مورد نياز فعاليت‌هاي شهري است تا بتوانيم فضاهاي اجرايي را با فضاهاي علمي همراه كنيم.

وي حمايت از پايان‌نامه‌هاي دانشجويي را يكي از راهكارهاي رسيدن به اين هدف و رفع فاصله ميان فضاهاي دانشگاهي و فضاهاي اجرايي دانست و اضافه كرد: دانشجويان زيادي در رشته‌هاي مرتبط با مديريت شهري تحصيل مي‌كنند اما تاكنون كمتر به بحث كاربردي شدن پايان‌نامه‌هاي آنها در مديريت شهري توجه شده و ما در مركز مطالعات و پژوهش‌هاي شوراي اسلامي شهر همدان به دنبال اين هستيم تا با استفاده از اين ابزار دانشجويان را با واقعيت كارهاي اجرايي آشنا كنيم و مباحث علمي را در بخش‌هاي اجرايي وارد نماييم.

نورا…زاده با بيان اينكه در حال حاضر عناوين مورد نياز مديريت شهري توسط اين مركز استخراج و اولويت‌بندي شده‌اند، ادامه داد: دانشگاهيان مي‌توانند از موضوعاتي كه در مراكز اولويت‌بندي شده‌اند براي انجام طرح‌هاي خود استفاده كنند.

وي اظهار كرد: يكي ديگر از كارهاي مركز اين است كه برخي موارد مورد نياز مديريت شهري را كه در قالب پايان‌نامه‌ها نمي‌گنجد، در قالب طرح‌هاي پژوهشي استخراج كرده و اين امكان را براي افراد صاحب تخصص فراهم كرديم تا در ارتباط با اين موضوعات طرح‌هاي پژوهشي خود را به مركز ارائه كنند.

نرگس نورا…زاده يكي ديگر از اهداف مركز مطالعات را استفاده از نظرات افراد صاحب تجربه و ايده در قالب موضوعات مرتبط با مديريت شهري دانست و گفت: تاكنون بيش از ۱۸۰ نفر به هم‌انديشي و ارائه نظرات تخصصي خود در ۱۵۶ جلسه اتاق فكر ما پرداخته‌اند و به اين صورت فضايي براي بيان نظرات افراد ايده‌پرداز ايجاد شده و براي ۵۰ موضوع مختلف ايده‌پردازي شده است.

وي با تأكيد بر اينكه براي رفع مشكلات بايد ايده‌ها به مرحله اجرا برسند، افزود: جلساتي نيز براي استفاده از افراد صاحب‌نظر در راستاي بررسي ابعاد و زواياي ايده‌ها براي نزديك شدن به مرحله اجرا گذاشته شده است.

نورا…زاده از انعقاد ۶ تفاهم‌نامه بين اين مركز و مراكز علمي در رابطه با مباحث مديريت شهري خبر داد و گفت: تاكنون ۶ كارگاه آموزشي نيز در عرصه مديريت شهري براي ايجاد بحث‌هاي نوين و كم كردن فاصله فضاي علمي و اجرايي در فعاليت‌هاي شهري شكل گرفته و ۱۹ طرح مطالعاتي و پژوهشي به مراكز ارائه شده است.

وي به اقدامات انجام شده در مركز مطالعات و پژوهش‌هاي شوراي اسلامي شهر همدان طي ۲ سال كه از زمان شكل‌گيري مركز گذشته است اشاره كرد و افزود: اصلاح قوانين قديمي شهرداري كه به لحاظ قديمي بودن نمي‌تواند راهگشاي مشكلات شهري باشند يكي از اقدامات اساسي مركز است؛ چراكه در مجموعه شهرداري وزارتخانه مشخصي براي پيگيري امور و اصلاح قوانين وجود ندارد.

رگس نورا…زاده با اشاره به اينكه تاكنون پيشنهاد اصلاح ۵ مورد از قوانين شهرداري از سوي اين مركز به شوراي عالي استان‌ها ارائه شده و در حال پيگيري است، اضافه كرد: اميدواريم با اصلاح قوانين قديمي شاهد حل بخش اعظمي از مشكلات قانوني شهرداري باشيم.

 

وي بررسي نقاط ضعف حوزه‌هاي مختلف، انعكاس آنها به ادارات و ارائه طرح‌ها به متوليان اجرايي را از وظايف شوراهاي شهر خواند و ادامه داد: براي استخراج اين كمبودها و ارائه راهكارها قطعاً بايد فضايي تخصصي وجود داشته باشد كه متأسفانه اين فضا وجود ندارد تا شورا به تنهايي بتواند ارائه نظر بكند.

رئيس مركز مطالعات و پژوهش‌هاي شوراي اسلامي شهر همدان تصريح كرد: ما موضوع تبيين جايگاه حقوقي مراكز مطالعات شوراها را در سطح كشور مطرح كرده‌ايم تا اصلاح بحث قانوني در وظايف شوراها نيز اتفاق بيفتد و همه شوراها بتوانند ارتباط مؤثري با مراكز علمي برقرار كنند.

نورا…زاده با ابراز اميدواري براي ايجاد بستري مناسب در راستاي ورود افراد متخصص در فضاي اجرايي و تصميم‌گيري توسط اين مركز عنوان كرد: حضور افراد متخصص و دانشگاهي بايد در تمام حوزه‌هاي جامعه نهادينه شود تا فضاي اجرايي به صورت تخصصي به فعاليت بپردازد.

وي يادآور شد: در حال حاضر نمي‌توان ادعا كرد كه تمام پروژه‌هاي سطح شهر از مطالعات جامع و كاملي برخوردار هستند اما ما به دنبال اين هستيم تا با بهره‌گيري از تخصص‌ها و بسترسازي مناسب به اين نقطه دست يابيم و نخبه‌پروري و شايسته‌سالاري را در سطوح مختلف كاري، اجرايي نماييم.

نرگس نورا…زاده بحث ارزيابي اقتصادي، اجتماعي و زيست محيطي، قبل، حين و بعد از كار در حوزه‌هاي مختلف شهري را يكي ديگر از اقدامات اين مركز دانست و اظهار كرد: تاكنون ارزيابي‌هاي علمي از اقدامات شكل گرفته در مديريت شهري نداشتيم و خيلي از كارها براساس مطالبات مردم انجام شده‌اند كه بعد از كار متوجه آن شده‌ايم اما اگر ارزيابي علمي براي فعاليت‌ها انجام شود شاهد كاهش هزينه‌ها و افزايش بهره‌وري در انجام امور خواهيم بود.

وي تصريح كرد: شوراي اسلامي شهر به دنبال افزايش بهره‌وري در مباحث مديريت شهري است كه باعث كاهش هزينه‌ها و افزايش رضايتمندي مراجعان مي‌شود؛ بنابراين كميته منابع انساني و بهره‌وري در مركز شكل گرفته تا با انجام طرح‌هاي پژوهشي بتوانيم افزايش بهره‌وري را داشته باشيم.

نورا…زاده در ادامه به اجراي يك خط انبوه‌بر براي حمل و نقل عمومي در همدان اشاره كرد كه بايد از طريق اتوبوس‌هاي تندرو انجام گيرد و افزود: مركز در حال انجام و بررسي مطالعات اين طرح با بهره‌گيري از نظرات افراد متخصص است تا مهمترين اقدام در حوزه حمل و نقل شهري به نحو مطلوب انجام گيرد.

وي با بيان اينكه طرح ميزان مناسب‌سازي معابر و ساختمان‌هاي شهرداري در سطح شهر نيز از سوي يكي از پژوهشگران در مركز در حال انجام است، ادامه داد: اميدواريم در سال‌هاي آينده با انجام هرگونه اقدام عمراني در سطح شهر شاهد مناسب‌سازي معابر براي افراد كم‌توان و معلول نيز باشيم.

نورا…زاده همچنين به پرداخت هزينه‌هاي زياد براي آسفالت شهري و كيفيت نامطلوب آن اشاره و اظهار كرد: ۴ طرح پژوهشي در راستاي بهبود وضعيت روكش آسفالت در مركز استخراج شده تا شاهد كاهش هزينه‌هاي اجرايي آسفالت و افزايش طول عمر استفاده از آن در سطح شهر باشيم.

وي با تأكيد بر اينكه تاكنون كار علمي براي دانش‌بنيان شدن مديريت شهري انجام نشده است، گفت: در حال حاضر مديريت شهري با بحث دانش‌بنيان شدن فاصله دارد اما هرچه بيشتر به سمت علمي‌تر كردن مسائل اجرايي پيش برويم مي‌توانيم اقدامات مؤثرتري همراه با بهره‌وري بيشتر داشته باشيم.

نرگس نورا…زاده در پايان تصريح كرد: بايد ديدگاه مديران اجرايي به سمت علمي‌تر شدن حركت كند و اين باور در كل جامعه ايجاد شود كه براي انجام يك كار اجرايي نياز به مطالعات فراوان است تا شاهد پيشرفت‌هاي زيادي در همه عرصه‌ها باشيم.

image_pdfفایل PDFimage_printپرینت

اشتراك گذاری نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *