رئيس مركز مطالعات و پژوهش هاي شوراي اسلامي شهر: سند توانمند سازي حاشيه شهر همدان بازنگري مي شود

Posted by: ادمین Category: گزارش خبری Comments: 0 Post Date: مرداد ۱۳, ۱۳۹۳

رئيس مركز مطالعات و پژوهش هاي شوراي اسلامي شهر: سند توانمند سازي حاشيه شهر همدان بازنگري مي شود

رئيس مركز مطالعات و پژوهش هاي شوراي اسلامي شهر همدان گفت: سند توانمندسازي حاشيه شهر همدان بازنگري مي شود.

به گزارش روابط عمومي شوراي اسلامي شهر همدان، نرگس نورا… زاده در نهمين جلسه شوراي پژوهشي اين مركز با بيان اين مطلب افزود: وضع موجود شهر در اجراي بازنگري سند توانمندسازي حاشيه شهر به تفكيك مأموريت اجرا شده ارگان‌هاي مختلف احصاء مي‌شود.

نورا… زاده به افزايش چشمگير ميزان ساخت و سازهاي غيرمجاز در حاشيه‌هاي شهر اشاره كرد و با بيان اينكه تمامي مديران شهري در شهرهاي مدرن دنيا با مسأله ساخت و سازهاي غيرمجاز و حاشيه‌نشيني درگير هستند، اظهار كرد: سهم عمده‌اي از ساكنين حاشيه شهر غيربومي هستند و مشكلات اين بخش بيش از اينكه مربوط به حوزه شهرسازي باشد، اقتصادي و اجتماعي است.

نورا… زاده اصلي‌ترين انگيزه مهاجرت به شهر همدان را مباحث اشتغال توصيف كرد و افزود: به كارگيري نيروهاي بومي نيز در كاهش توسعه حاشيه‌نشيني تأثيرگذار است.

وي اضافه كرد: قرار است تمامي قوانين و ضوابط كشوري و محلي در خصوص ساخت و سازهاي غيرمجاز و چگونگي مقابله با آن، استخراج شده و قوانين بازدارنده در اين حوزه نيز بازنگري شود.

رئيس مركز مطالعات و پژوهش‌هاي شوراي اسلامي شهر همدان گفت: ضروري است كميته‌اي مشتمل بر افراد متخصص تشكيل شود تا اطلاعات كافي در خصوص حاشيه‌نشيني و راهكارهاي جلوگيري از افزايش آن را مورد بررسي قرار داده و نتايج حاصله را به شوراي پژوهشي اين مركز منعكس كند.

نرگس نورا… زاده بر تشكيل جلسه‌اي با موضوع «ارائه راهكارهاي منطقي و اجرايي در جهت كنترل ساخت و ساز» تأكيد كرد و افزود: پس از استخراج اطلاعات كافي در خصوص مشكلات حاشيه شهر و راهكارهاي مقابله با آن جلسه‌اي مشترك با حضور نمايندگان مجلس و مسؤولان استاني با محوريت ارائه مشكلات حاشيه‌نشيني و قانون‌گريزي و ساخت و سازهاي غيرمجاز با هماهنگي مركز تشكيل خواهد شد.

عراقچيان كارشناس معماري نيز در اين جلسه به مشكلات مرتبط با ساخت و سازهاي غيرمجاز و عدم تمكين از قانون اشاره كرد و گفت: لازم است كاركنان كنترل و نظارت بر ساخت و ساز در اين مناطق حضور فعال‌تري داشته باشند.

وي تقويت پليس ساختمان را يكي از راهكارهاي مقابله با قانون گريزي در امر ساخت و ساز دانست و افزود: اين نهاد نيازمند احياي اساسي است.

عراقچيان يكي از راهكارهاي كاهش حاشيه نشيني را افزايش هزينه‌هاي زندگي عنوان كرد.

 در ادامه فرزادسير عضو شوراي پژوهشي مركز مطالعات و پژوهش‌هاي شوراي اسلامي شهر همدان به تغييرات فرهنگ شهر اشاره كرد و گفت: افزايش مهاجرت تأثيرات گسترده‌اي در بخش‌هاي مختلف زندگي مردم دارد و فرهنگ اصيل شهر همدان را دستخوش تغييرات مي‌كند.

گفتني است پس از ارائه نظرات ساير اعضاي شوراي پژوهشي مركز، مقرر شد در جهت جلوگيري از مهاجرت به شهر همدان، جلسه‌اي با موضوع ارائه راهكار در راستاي افزايش دلبستگي روستاييان به وطن خود و فرهنگ‌سازي احترام به روستانشينان تشكيل شود.

image_pdfفایل PDFimage_printپرینت

اشتراك گذاری نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *