تفاهمنامه مرکز مطالعات و پژوهشهاي شوراي اسلامي شهر با مجمع متخصصين همدان
با حضور اعضاي شوراي اسلامي شهر و اعضاي مجمع متخصصين همدان تفاهمنامه همکاري بين مرکز مطالعات و پژوهشهاي شورا و اين مجمع امضا شد.
به گزارش روابط عمومي شوراي اسلامي شهر همدان، در اين نشست چند ساعته اعضاي مجمع متخصصين همدان به بيان نظر و پيشنهاد خود در خصوص امور شهري پرداختند و سؤالاتي نيز در حوزه فعاليت شورا و شهرداري مطرح کردند که در ادامه اعضاي شوراي اسلامي شهر همدان به سؤالات آنها پاسخ دادند.
رئيس مرکز مطالعات و پژوهشهاي شوراي اسلامي شهر همدان با تشريح فعاليت اين مرکز از انعقاد تفاهمنامه بين اين مرکز با دانشگاهها و مراکز علمي استان خبر داد و گفت: بهرهگيري از ايده و نظر متخصصان دانشگاهي و تشکلهاي مردمي در توسعه و آباداني شهر از مهمترين اهداف شوراي چهارم با تشکيل اين مرکز بوده است.
نرگس نورالهزاده از مصوبه تهيه اطلس فرهنگي براي شهر همدان خبر داد و يادآور شد: هدف از تهيه اين اطلس شناسايي وضعيت موجود فرهنگ شهر و ارتقاي فرهنگ شهروندي است.
نوراله زاده تشکيل شوراي اجتماعي محلات را از راهکارهاي مهم در کاهش آسيبهاي اجتماعي برشمرد و افزود: با توجه به اينکه در شوراي محلات تعداد ۱۱ نفر از حوزههاي مختلف مساجد، مدارس، ادارات، معتمدان و… عضو خواهند بود بر اين اساس با کمک اعضاي اين شورا به راحتي علاوه بر شناسايي معضلات و آسيبهاي اجتماعي ميتوان در مسير کاهش و حل آسيبها گام برداشت.
وي افزود: شهرداري همدان در راستاي تشکيل و راه اندازي شوراي محلات در حال حاضر جلسات مستمري با ادارات و سازمانهاي حقوقي برگزار ميکند.
نوراله زاده در ادامه با اشاره به انتقاد مجمع متخصصين همدان نسبت به آگاهي کم شهروندان نسبت به وظايف شورا و شهرداري اظهار کرد: متأسفانه در اين زمينه نه تنها مردم از وظايف شورا بلکه از وظايف نمايندگان مجلس و حتي رئيسجمهور هم آگاهي و شناخت کافي ندارند و بر اين اساس ميطلبد براي آگاهي جامعه و شهروندان اطلاع رساني و اقدامات مناسبي صورت پذيرد.
وي پايه فرهنگ و آگاهيسازي را آموزش و پرورش برشمرد و اضافه کرد: در آموزش و پرورش کمتر به موضوع مشورت و مشارکت فرزندان پرداخته شده است بر اين اساس ميطلبد به اين موضوع بيشتر پرداخته شود.
رئيس شوراي اسلامي شهر همدان هم در اين نشست با اشاره به اينکه حاکميت جامعه ما در گذشته از بالا به پايين بوده است،گفت: بر همين اساس مردم با مسائل شورايي آشنايي زيادي ندارند.
علياکبر نظري با بيان اينکه در سالهاي اخير سمنها و تشکلهاي مردمي زيادي در جامعه شکل گرفته است اظهار کرد: تشکيل نهادهاي مردمي حاکي از اين است که ميتوان با کمک همه، مردم را به سمتي سوق داد که خود حاکم جامعه باشند و حاکميت به وظايف اصلي خود که همان تدوين اصول اوليه است بپردازد.
نظري با تأکيد بر تقويت مشارکت مردمي در امور شهري اضافه کرد: تشکيل شوراي اجتماعي محلات در همين راستا پيگيري شد و شورا نشستها و جلساتي نيز با سمنها و تشکلهاي مردم نهاد داشته و اساسنامههايي از نحوه مشارکت آنها با مديريت شهري تدوين شده است که کارها و امور را به مردم بسپاريم.
وي با انتقاد از مشارکت کم شهروندان در امور جامعه اظهار کرد: چشم انداز ۲۰ ساله کشور واگذاري حاکميت به مردم است اما اين امر در بدنه حاکميت با سختگيريهايي مواجه بوده که اين يکي از بزرگترين مشکلات جامعه و ناشي از آگاهي کم شهروندان از وظايف و مسائل شورايي است.
رئيس شوراي اسلامي شهر همدان آموزش حقوق شهروندي به مردم را ضروري دانست و گفت: از نکات بارزي که در خصوص شورا مطرح است وجود هشت اصل در قانون اساسي در زمينه شورا است اما متأسفانه بهره زيادي از اين اصول نبردهايم.
علياکبر نظري به اهميت و حساسيت حوزه سلامت نيز اشاره کرد و يادآور شد: وقتي در قانون اساسي، شورا از ارکان تصميمگيري معرفي ميشود يعني مديريت شهري و ورود به اجرا و مسايل لازم در زمينههاي مختلف محيط زيست، پالايش، بهداشت، درمان و… اما نتايج مطلوبي در اين زمينه حاصل نشده است؛ چرا که دولتها و نمايندگان اجازه حضور شورا در اين خصوص را ندادهاند.
نظري با بيان اينکه شوراي اسلامي شهر به عنوان نماينده مردم در تمامي امور ورود پيدا ميکند افزود: شورا و شهرداري همدان در زمينه گردشگري سلامت وارد شده و از جمله اقداماتي که صورت گرفته برگزاري جلساتي با پروفسور سميعي براي احداث بيمارستان تخصصي مغز و اعصاب در همدان است و آنچه وظيفه شهرداري در اين زمينه بوده واگذاري زمين براي اين امر است.
وي از ديگر اقدامات شوراي چهارم را ايجاد عدالت اجتماعي در ارائه خدمات در سطح شهر دانست و گفت: عدالت اجتماعي اقتضا ميکند که در تمامي نقاط شهر خدمات يکسان ارائه شود که از جمله آن ساخت پارکها در چهار منطقه شهر است.
رئيس شوراي اسلامي شهر همدان به بهره گيري مرکز مطالعات شوراي اسلامي شهر همدان از نظر کارشناسان و متخصصان در حوزههاي مختلف اشاره کرد و افزود: لازم است در اين زمينه کارگروههاي تخصصي تشکيل شود و در امور و زمينههاي مختلف از نظر صاحب نظران استفاده شود.
نايب رئيس شوراي اسلامي شهر همدان هم به دلايل لزوم شکلگيري مرکز مطالعات و پژوهشهاي شورا اشاره کرد و گفت: بهرهگيري از توان فکري و ايده اهل فن و متخصصان در حوزههاي مختلف از اهداف اين مرکز است که ايجاد جلسات متعدد در اين زمينه در سه سالي که از فعاليت مرکز ميگذرد مبين استفاده از تخصص و تفکر متخصصان و کارشناسان و نيز ارج نهادن به آنها در استفاده از کوچکترين و بزرگترين ايدههاي آنها در راستاي ارتقاي شهر در ابعاد مختلف است.
حميدرضا طبي مسرور با تأکيد بر استفاده از تفکر و ايدههاي متخصصان در مديريت شهري اظهار کرد: گاه شهروندان مطالباتي از شورا و شهرداري دارند که در اصل از وظايف اصلي شورا نيست اما باز پارلمان شهري تا حد امکان در زمينه کمک به شهروندان وارد ميشود.
سخنگو و رئيس کميسيون خدمات شهري، حمل و نقل و ترافيک شوراي اسلامي شهر همدان نيز انعقاد تفاهمنامه بين مجمع متخصصين همدان با مرکز مطالعات و پژوهشهاي شورا را بسيار ضروري دانست و گفت: استفاده از تمام ظرفيتهاي زيست محيطي از ديگر برنامههاي شوراي چهارم است که از جمله آنها در خريد اقدامات ترافيکي شامل اتوبوسها مباحث شهر سبز لحاظ ميشود.
کامران گردان از تجهيز ۸۰ درصد شبکه آبياري شهري به آبياري قطرهاي هم خبر داد و افزود: احياي قنوات و استفاده از آب آن در آبياري فضاي سبز، کاشت گونههاي پايدار و دائمي، حذف چمن از فضاي سبز شهري، حذف استفاده از آب شرب که قبلاً در آبياري انجام ميشد، ايجاد پارکهاي حاشيهاي و محلهاي و افزايش سرانه فضاي سبز از جمله اقداماتي است که صورت گرفته و نيز در دست اقدام است.
گردان يادآور شد: افزايش سرانه فضاي سبز همچنان از اهداف دوره چهارم شورا است که ايجاد پارک جنگلي حيدره از جمله اقداماتي است که هم اکنون در دست اجراست.
وي با بيان اينکه در مباحث ترافيکي در حوزه محيط زيست اقدامات مناسبي انجام شده است گفت: سعي شورا بر اين است که نگاه به محيط زيست، بر اساس کاهش هزينهها و حفظ محيط زيست باشد.
رئيس کميسيون فرهنگي اجتماعي شوراي اسلامي شهر همدان نيز با بيان اينکه مديريت شهري ميتواند دولت يا تشکلهاي مردم نهاد را که در حوزههاي فرهنگي فعاليت دارند حمايت کند، افزود: شوراي چهارم، شوراي اجتماعي و محلات را راهاندازي کرد، اين شورا بهترين بستر و جرياني است که ميتواند آسيبهاي اجتماعي را شناسايي و محلات را اداره کند.
علي رضايي تقويت تشکلهاي مردمي را داراي اهميت دانست و گفت: شوراي اجتماعي محلات ميتواند نقش مشارکت مردمي را افزايش دهد.
در ادامه جلسه علي رحيميفر عضو شوراي اسلامي شهر همدان داشتن توسعه پايدار را در گرو لحاظ کردن جايگاه محوري آب دانست و گفت: در قانون بالادستي در امر توسعه پايدار موضوع آب را مطرح کردهاند که تشکلهاي مردم نهاد و سمنها ميتوانند نقش مهمي در اين زمينه ايفا کنند.
رحيميفر با اشاره به اينکه مبحث محيط زيست و مديريت مصرف آب تنها برعهده شورا و شهرداري نيست اظهار کرد: بيشتر اين امر وظيفه حاکميت بوده و شهرداري هم در حوزه فعاليت و وظايفش بايد اقداماتي داشته باشد که لازم است با وضعيت کنوني آب در فضاي سبز ديگر از چمن استفاده نشود.
محمدرضا الياسي ديگر عضو شوراي اسلامي شهر همدان با اشاره به انعقاد تفاهمنامههاي مرکز مطالعات و پژوهشهاي شورا با مرکز علمي کاربردي دانشگاهي گفت: بايد اين تفاهمنامهها نتايج و خروجيهاي مطلوبي به دنبال داشته باشد.
الياسي با اشاره به فعاليت مجمع متخصصين همدان تأکيد کرد: مطالبهگري اين مجمع بايد بهگونهاي باشد که مديران را به اجراي کارهاي تخصصي سوق دهد.
وي با بيان اينکه شورا از ايده و نظر کارشناسان مجمع متخصصين همدان استقبال ميکند افزود: مجموعه شورا، شهرداري و متخصصين بايد در کنار هم براي توسعه و آباداني شهر حرکت کنند.
عضو هيأت رئيسه شوراي اسلامي شهر همدان هم در ادامه با ارائه گزارش کوتاهي از فعاليت فرهنگسراها گفت: در حوزه اجتماعي و زيرساختهاي فرهنگي اقدامات خوبي در شهرداري انجام شده است.
رضا غلامي خجسته با بيان اينکه در حال حاضر ۱۱ پروژه فرهنگسرا و سالن ورزشي با پيشرفت بالاي ۷۰ درصد در حال ساخت است، افزود: ۱۹ زمين براي ساخت پروژههاي فرهنگي ورزشي آماده است که يکي از آنها براي دهکده ورزشي با حدود ۲۰ هکتار در نظر گرفته شده است.
خجسته به اشتغال زنان بدسرپرست و بيسرپرست در فرهنگسراها اشاره کرد و يادآور شد: در فرهنگسراها کلاسهاي مختلف آموزشي برگزار ميشود و علاوه بر اين ۱۶ سازمان زيرمجموعه شهرداري در حوزه آموزش شهروندي وارد شدهاند.
در پايان اميرمهدي عظيمي مديرعامل مجمع متخصصين همدان خواستار تداوم اينگونه جلسات با شورا و شهرداري شد.
گفتني است در اين نشست اعضاي مجمع متخصصين همدان به بيان نظرات و ايدههاي خود در حوزه شهري پرداختند
دیدگاهتان را بنویسید