برگزاری اولین جلسه هماهنگی تهیه پیوست فرهنگی پروژه میدان امام خمینی ( ره ) همدان
اولین جلسه هماهنگی تهیه پیوست فرهنگی پروژه میدان امام خمینی ( ره )، سه شنبه مورخ ۱۲/۲/۹۶ با حضور دکتر ابراهیم مولوی ریاست مرکز مطالعات و پژوهش های شورای اسلامی شهر همدان ، مهندس فتحیان مدیر منطقه یک و نمایندگان معاونت های شهرسازی و معماری و امور اجتماعی، فرهنگی و گردشگری شهرداری همدان، مدیران اجرایی و پژوهشی مرکز مطالعات با موضوع ” پیوست نگاری فرهنگی و اجتماعی طرح میدان امام و پیاده راه اکباتان ” در محل مرکز مطالعات برگزار گردید. در ابتدای جلسه دکتر مولوی ضمن عرض سلام و خیر مقدم و تشکر از اعضا محترم بیان کردند یکی از عوامل موفقیت اجتماعی همه پروژه های عمرانی از جمله پیاده راهها بحث اغنایی برای کسبه و شهروندان و بهره برداران است لذا همگامی و همدلی همه مجموعه ها در موفقیت این پروژه ها از اهمیت ویژه ای برخوردار است. و این امر با تهیه پیوست فرهنگی برای پروژه ها امکان پذیر می شود.
دکتر مولوی با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری که فرموده اند در طرح هانی که در کشور تنظیم میشود طرح های اقتصادی، طرح های پولی و مالی طرح های عمرانی حتماً یک پیوست فرهنگی وجود داشته باشد. آن پیوست فرهنگی مصوبه شورا است و همه ملزم می باشند که به آن عمل کنند. گفتند پیوست فرهنگی از اهمیت ویژه ای در طرح ها و پروژه های شهرداری برخوردار است و لازم است امر فوق در دستور کار کمیته ای مستقل در مرکز مطالعات قرار گیرد.
سپس مهندس فتحیان مدیر منطقه یک شهرداری همدان به بیان موضوع مورد درخواست خود پرداخت و تغییرات احتمالی ناشی از اجرای طرح و مزایای بوجود آمده را در میدان امام و خیابان اکباتان تشریح کرد و از مرکز مطالعات و پژوهش های شورا خواست تهیه پیوست فرهنگی پروژه فوق را در دستور کار خود قرار دهد.
در ادامه مدیر اجرایی مرکز آقای زارعی با اشاره به اینکه ۹ گام برای پیوست نگاری وجود دارد به تشریح آن پرداخت که این ۹ گام به شرح ذیل میباشد :
۱- شناخت موضوع از جهات و ابعاد مختلف
۲- شناخت داده و ستاده موضوع با فرهنگ موجود جامعه (شامل تاثیرات مستقیم و غیر مستقیم موضوع در تحولات فرهنگی جامعه)
۳- شناسایی و تببین شاخص های فرهنگی مرتبط با موضوع
۴- طبقه بندی آثار مثبت و منفی احتمالی از اجرای موضوع
۵- شناسایی و تببین فرصت ها ،موانع و محدودیت های فرهنگی در محیط
۶- ارائه راهبردها و راهکارهای تقویت آثار مثبت با بهره گیری از فرصت های فرهنگی
۷- ارائه راهبردها و راهکارهای عملی برای کاهش ، حذف و جبران آثار مخرب احتمالی
۸- ارائه الگو ها و شاخص های ارزیابی برای اندازه گیری میزان کارایی راه کارهای پیشنهادی
۹- آموزش و توجیه و انگیزه سازی در مدیران و کارشناسان مجری برای پی گیری اجرای پیوست
و در آخر بیان کردند تعریف پیوست فرهنگی در حد دو کلمه در شهرداری مطرح شده و به جزئیات آن توجهی نشده است که این پیوست نگاری در ۳ فاز قبل از انجام پروژه، حین اجرا و بعد از اجرا صورت می گیرد. لذا احتمام جدی به طی شدن مراحل علمی پیوست نگاری فرهنگی از اهمیت ویژه ای برخوردار است . در پایان مقرر گردید در جلسه آینده کمیته نگارش پیوست فرهنگی مرکز مطالعات متشکل از اعضای کمیته های مرتبط با موضوع تشکیل گردد و طرح مورد نظر در آن جلسه ارائه و بررسی گردد.
دیدگاهتان را بنویسید