1

رئیس کمیسیون آموزش، پژوهش و فناوری شورای عالی استانها عنوان کرد: تغییر شرایط تشکیل مراكز پژوهشی شوراها در شهرها

رئیس کمیسیون آموزش، پژوهش و فناوری شورای عالی استان ها با اشاره به اعتراض وزارت کشور به بررسی فوریت طرح اساسنامه تیپ «مراکز پژوهشی شورای اسلامی شهرهای سراسر کشور» گفت: با تصمیم اعضا قرار بر این شد تعداد شوراها را از شوراهای سراسر کشور به شوراهای مراکز استان ها و شهرهای بالای 200 هزار نفر جمعیت کاهش داده شود.

حمید بادامی‌نجات در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع‌رسانی شورای عالی استان‌ها، با بیان اینکه در جلسه کمیسیون بحث هایی مطرح شد و یک سری از دستور کارها از قبل آماده شده بود، اظهار کرد: در زمینه طرح دستورالعمل نحوه نظارت، بازرسی و ارزیابی شورای عالی استان ها، با بررسی اعضای کمیسیون به این نتیجه رسیدیم که با توجه به اختیارات و وظایف قانونی که برای شورای عالی استان ها تعریف شده است، نظارت تنها برای شوراها اعمال شود و شهرداری ها و دستگاه های اجرایی از کمیته ای که قرار است تشکیل شود، مستثنی شوند.

وی افزود: همچنین در این کمیسیون پیشنهاد شد کمیته نظارت مانند شوراهای حل اختلاف به صورت سلسله مراتبی باشد و بحث نظارت و بازرسی به ترتیب در شورای شهرستان، استان و سپس شورای عالی استان ها اتفاق بیفتند و شورای عالی استان ها بحث نظارت بر اعضای خود و نظارت بر استان ها را داشته باشد، همچنین شوراهای استان نظارت بر شورای شهرستان ها و بخش ها را داشته باشد و به همین شکل ادامه پیدا کند تا حجم زیادی از کار بر عهده شورای عالی استان ها قرار نگیرد؛ زیرا زیر ساخت های لازم برای انجام این کار را نیز ندارد.

نماینده استان همدان در شورای عالی استانها با اشاره به طرح اساسنامه تیپ «مراکز پژوهشی شورای اسلامی شهرهای سراسر کشور» بیان کرد: با توجه به این که وزارت کشور به بررسی فوریت طرح اعتراض کرده بود و دفاعیه ای برای وزارت کشور ارسال کردیم که خوشبختانه در هیأت حل اختلاف کشور بررسی و به نفع شورای عالی استان ها رأی صادر شد؛ بنابراین باید بحث تشکیل مراکز پژوهشی بررسی شود.

بادامی‌نجات ادامه داد: بر این اساس با توجه به گزارش دبیرخانه، بررسی‌هایی صورت گرفت و ایراداتی که منطقی بود در طرح اساسنامه اعمال کردیم؛ برای مثال چارت تشکیلاتی حذف شد و تعداد شوراها را از شوراهای سراسر کشور به شوراهای مراکز استان ها و شهرهای بالای 200 هزار نفر جمعیت کاهش دادیم تا هم بار مالی زیادی به شوراها تحمیل نشود و هم امکان اجرایی بودن آن در مرحله نخست وجود داشته باشد که امیدواریم در صحن علنی اجلاس نیز تصویب شود.

رئیس کمیسیون آموزش، پژوهش و فناوری شورای عالی استانها در ادامه بیان کرد: طرح بعدی طرح اصلاح آیین نامه داخلی شورای عالی استان ها بود که در این زمینه به عنوان نماینده کمیته گزارش ارائه دادم؛ بر اساس آن تغییرات ایجاد شده نیز در دستور کار اعضای شورای عالی استان ها قرار گرفت تا در جلسه پیش رو دفاع کنند.

بادامی نجات گفت: قرار بر این شد آقاملایی به عنوان نماینده کمیسیون در حضور معاون رئیس جمهوري، مونسان رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری سخنرانی کند و میرابولقاسمی نیز به عنوان نماینده کمیسیون در کمیته ای که قرار است در رابطه با طرح مدیریت یکپارچه شهری تشکیل شود، حضور یابد و از حقوق شوراها دفاع کند.

 




رئیس مرکز مطالعات و پژوهش های شورای اسلامی شهر همدان: فعالان سمن‌ها، سرمایه های اجتماعی شهر هستند

رئیس مرکز مطالعات و پژوهش‌های شورای اسلامی شهر همدان از فعالان سازمان‌های مردم‌نهاد استان به عنوان سرمایه‌های اجتماعی شهر یاد کرد و از آنان خواست با ارائه راهکارهای بدیع، یاری‌رسان مدیریت شهری باشند، زیرا تأثیرپذیری و تصمیم‌گیری شورا از بودجه تا برنامه‌ریزی‌های خُرد و کلان به طرح نظرات کارشناسی نخبگان شهری برمی‌گردد و به طور قطع در برنامه‌ریزی‌ها موفق‌تر عمل خواهیم کرد.

به گزارش روابط‌ عمومی مرکز مطالعات و پژوهش‌های شورای اسلامی شهر همدان، حمید بادامی‌نجات در مراسم اهدای احکام عضویت اعضای سازمان‌های مردم‌نهاد مجمع استانی سمن‌های همدان در کارگروه‌های تخصصی مطالعات شورا، گفت: ارائه برنامه و مطالعات پژوهشی، حمایت از تحقیقات، پژوهش‌ها و ایده‌های نو در حوزه مدیریت شهری و ارائه نظرات کارشناسی در زمینه طرح‌ها و لوایح شورای شهر از اصلی‌ترین رسالت‌های این مرکز علمی و پژوهشی محسوب می‌شود که خروجی تمامی این مباحث در شهر قابل لمس خواهد بود.

وی با تأکید بر اینکه مرکز مطالعات و پژوهش‌های شورای اسلامی شهر همدان به منظور ارتقای کمی و کیفی سطح خدمات و نیز افزایش مشارکت شهروندان نخبه در اداره شهر، تمام تلاش خود را به کار گرفته است، اظهار کرد: در حال حاضر جزو 3 مرکز پژوهشی برتر کشور شناخته می‌شود که نرخ رشد عملکرد خوبی را داشته است.

بادامی‌نجات افزود: این مرکز به عنوان بازوی علمی- تحقیقاتی شورای شهر و با هدف مدیریت طرح‌های مطالعاتی و تحقیقاتی به منظور انجام مطالعات برای ارائه نظرات کارشناسی و مشورتی به مدیریت شهری شکل گرفته است.

وی با اشاره به برخی وظایف مرکز مطالعات و پژوهش‌های شورا، گفت: شناسایی، بررسی و اولویت‌بندی نیازهای علمی و مطالعات و پژوهش‌های راهبردی و همچنین بررسی برنامه‌های شهرداری همدان و تطابق آن با اسناد بالادستی و سیاست‌های راهبردی شورا با هدف رفع مسائل و مشکلات در حوزه مدیریت شهری از مهمترین وظایف این مرکز علمی است.

رئیس مرکز مطالعات و پژوهش‌های شورای اسلامی شهر همدان ادامه داد: حوزه پژوهشی مرکز مطالعات و پژوهش‌های شورای شهر همدان به منظور پیشبرد برنامه‌ها و اهداف تعریف شده، به تشکیل کمیته‌های تخصصی 9گانه با حضور اساتید برجسته و توانمند هیأت علمی، مدیران و کارشناسان خبره شهرداری و اعضای شورای شهر اقدام کرده است؛ همچنین برنامه و طرح‌های اثرگذار در شهر به منظور بررسی ساختار شهر در تمام ابعاد، چالش‌ها و فرصت‌ها برای ارائه راهکار صحیح در راستای توسعه پایدار شهری در کارگروه‌ها و هیأت‌های اندیشه‌ورز مطرح می‌شوند.

بادامی‌نجات همچنین ارتباط فعالان سمن‌های استان همدان با مرکز مطالعات و پژوهش‌های شورا را مؤثر دانست و گفت: این مرکز را نیروهای جوان و فعال سازمان‌های مردم‌نهاد مدیریت می‌کنند که نشان‌دهنده نگاه ویژه شورای شهر نسبت به فعالان مدنی و نخبگان شهری است.

وی، برگزاری کارگروه‌ها و همایش‌های تخصصی، برگزاری رویدادهای تخصصی از جمله نشست‌های شهراندیشی، کتابخوان و ایده شهر ملی، برپایی هیأت اندیشه‌ورز و حمایت از فعالیت‌های پژوهشی با محوریت مدیریت شهری، تدوین و تصویب سند راهبردی آموزش شهروندی و برگزاری جشنواره شهروندان برگزیده همدان را از عمده فعالیت‌های سال 97 مرکز مطالعات و پژوهش‌های شورای اسلامی شهر همدان برشمرد.

رئیس مجمع استانی سمن‌های همدان هم در این نشست گفت: فعالیت‌های مرکز مطالعات و پژوهش‌های شورای اسلامی شهر همدان در راستای فرهنگ‌سازی برای مشارکت شهروندان است

سید مصطفی موسوی ادامه داد: سمن‌ها به عنوان نهادهای غیردولتی و غیر سیاسی فعالیت دارند که عضویت فعالان این نهادهای مردمی در اتاق فکر این مجموعه پژوهشی به عنوان یک رخداد اثرگذار شهری برای یاری‌رسانی به مجموعه مدیریت شهری است.

وی تأکید کرد: سازمان‌های مردم‌نهاد استان همدان جزو 3 استان برتر کشور محسوب می‌شوند که می‌توان از ظرفیت‌های بالقوه آنها بهره‌مند شد.

موسوی، مرکز مطالعات و پژوهش‌های شورای اسلامی شهر همدان را هم جزو مراکز موفق در حوزه‌های مختلف مدیریت شهری دانست و گفت: افراد مؤثر و فعال سازمان‌های مردم نهاد با عضویت در کارگروه‌ها و هیأت‌های اندیشه‌ورز مرکز مطالعات شورا همراه با توجه به تخصص و ارائه پیشنهادات سازنده در حوزه مدیریت شهری به طور قطع مثمرثمر خواهند بود که نگاه مثبت مسئولان این مجموعه پژوهشی نسبت به بهره‌گیری از این ظرفیت‌ها ستودنی است.




رئیس مرکز مطالعات و پژوهش‌های شورای اسلامی شهر همدان: «اجلاس بین‌المللی همدان ۲۰۱۸» موفقیت‌آمیز بود

رئیس مرکز مطالعات و پژوهش‌های شورای اسلامی شهر همدان گفت: برگزاری «اجلاس بین المللی گردشگری همدان 2018» پیامد و رهاوردهای خوبی برای شهر و استان همدان دارد که به صورت موفقیت آمیز هم در حال پیشروی است.

به گزارش روابط عمومی مرکز مطالعات و پژوهش‌های شورای اسلامی شهر همدان، حمید بادامی‌نجات در جمع خبرنگاران ضمن قدردانی از استانداری، میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و شهرداری همدان اظهار کرد: تلاش‌های گسترده سازمان‌های متولی و ارگان‌های ذیربط برای برگزاری هرچه بهتر این رویداد موجب توسعه بخش‌هایی از ساختار اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی جامعه می‌شود که در این بین نقش‌آفرینی شورای شهر همدان نیز به عنوان سیاست‌گذار و ناظر بر عملکرد مدیریت شهری، غیرقابل انکار است.

وی با بیان اینکه مدیریت شهری در جریان ریز برنامه‌های این رویداد بین‌المللی نیست، ادامه داد: از مسؤولان امر انتظار می‌رفت از ظرفیت نمایندگان پارلمان شهری و در مجموع مدیریت شهری به منظور گستردگی بهتر رویداد گردشگری «همدان 2018» در شهر بهره مند شوند

رئیس مرکز مطالعات و پژوهش‌های شورای اسلامی شهر همدان ادامه داد: نمایندگان شوراهای اسلامی شهر با توجه به ارتباط نزدیک با لایه‌های مختلف اجتماعی جامعه می‌توانستند اکثر مردم را نیز در این رویداد مشارکت دهند که نیازمند کسب اطلاعات بیشتر و حضور آنها در نشست‌های تخصصی رویداد «همدان 2018» بود.

وی با تأکید بر اینکه استان همدان با برنامه‌ریزی مناسب توانست میزبان خوبی برای این رویداد بزرگ باشد، بیان کرد: خوشبختانه نقش اثرگذار مدیریت شهری در این رویدادهای بین‌المللی واضح است و تاکنون شهرداری در تکاپو برای هرچه بهتر فراهم کردن زمینه‌های مناسب به منظور انعکاس توانمندی‌های همدان در این رویداد بین‌المللی بوده است.

بادامی‌نجات افزود: شهرداری همدان در حد توان اقتصادی خود به منظور بهبود شرایط شهر، زیرساخت‌های گردشگری را مهیا کرده که همچنان هم تلاش بر این است تا شرایط بهتر شود.

وی با تأکید بر اینکه با دستاوردهای این رویداد بین المللی می‌توانیم صنعت گردشگری را بیش از پیش گسترش دهیم، افزود: تمام تلاش‌ها صورت می‌گیرد تا میزبان یک رویداد بین المللی باشیم؛ بنابراین مسؤولان امر باید گردشگری را به عنوان محور توسعه استان جدی‌تر دنبال کنند.

رئیس مرکز مطالعات و پژوهش‌های شورای اسلامی شهر همدان، برگزاری رویدادهای بین‌المللی و گردشگری «همدان 2018» را فرصت بزرگی برای توسعه استان دانست و اظهار کرد: باید در حد توان تمامی فرصت‌ها و سرمایه‌ها را جذب کنیم و بهره برداری داشته باشیم که به طور قطع این امر به توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی شهر و استان همدان خواهد رسید.

بادامی‌نجات گفت: مقصدهای گردشگری در همه نقاط دنیا تلاش می‌کنند تا میزبانی رویدادهای بزرگ به‌ویژه بین‌المللی را به دست آورند، زیرا در طول میزبانی این رویدادها، تبلیغات گسترده‌ای با هزینه‌های اندک و رضایت‌بخش برای یک مقصد گردشگری صورت می‌پذیرد

وی برگزاری این رویدادهای بین‌المللی را در شناساندن ظرفیت‌های شهر و استان همدان اثرگذار دانست و گفت: این روزها همدان به عنوان مقصد گردشگری کشورهای آسیایی در صدر اخبار قرار گرفته و بر سر زبان‌هاست و این رویداد بین‌المللی و گردشگری اهرم مناسبی برای رسیدن هدف بزرگ‌تر یعنی معرفی استان همدان به دنیا بوده است.بادامی نجات به بازتاب گسترده برگزاری این اجلاس اشاره کرد و گفت: تعدادی از نمایندگان شورای عالی استان‌ها در بازخورد رسانه‌ای این رویداد مهم و اثرگذار در همدان به برگزاری موفق «اجلاس بین‌المللی گردشگری همدان 2018» تبریک گفتند که جای خرسندی دارد.

 




وجدی‌هویدا، معاون مرکز مطالعات شورا شد

در جلسه داخلی مرکز مطالعات و پژوهش‌های شورای اسلامی شهر همدان، تودیع و معارفه معاونت این مرکز پژوهشی صورت گرفت.

در این نشست، طی حکمی از سوی حمید بادامی‌نجات، رئیس مرکز مطالعات و پژوهش‌های شورای اسلامی شهر همدان مسئولیت معاونت مرکز به روح‌ا… وجدی‌هویدا سپرده شد.

در ادامه از زحمات سید مصطفی موسوی قدردانی و به عنوان مشاور مرکز مطالعات و پژوهش‌های شورای اسلامی شهر همدان معرفی شد.