1

رئيس مرکز مطالعات و پژوهش‌هاي شوراي اسلامي شهر همدان تأکيد کرد: ضرورت راه‌اندازي سامانه يکپارچه‌سازي ارائه خدمات شهري در شهرداري

رئيس مرکز مطالعات و پژوهش‌هاي شوراي اسلامي شهر همدان راه‌اندازي سامانه يکپارچه‌سازي ارائه خدمات شهري به شهروندان در راستاي تحقق شهر الکترونيک را ضروري دانست.

نرگس نوراله‌زاده در جلسه هيأت امناي مرکز مطالعات و پژوهش‌هاي شورا افزود: شهرداري همدان جزو معدود شهرداري‌هايي است که به دنبال نوآوري بوده تا بتواند مديريت منعطف و به‌روز داشته باشد و اين اقدام در جاي خود قابل تقدير است.

نوراله‌زاده با اشاره به اينکه سامانه يکپارچه شهرسازي و نوسازي در شهرداري همدان در حال پيگيري است افزود: اين امر يکي از بهترين اقداماتي است که براي تحقق شهرداري الکترونيک و ارتقاي بهره‌وري، تحقق واقعي تکريم ارباب رجوع و تسريع در اقدامات شهرداري در سطح شهر براي ارائه خدمات الکترونيک اتفاق مي‌افتد.

وي با بيان اينکه راه‌اندازي سامانه پرداخت عوارض خودروها يکي از دغدغه‌هاي مديريت شهري همدان در سال‌هاي گذشته بود، اضافه کرد: با توجه به اينکه در چندين جلسهه براي اجرايي کردن قانون در راستاي پرداخت عوارض ساليانه و معوقات عوارض خودرو به شهرداري و اجرايي کردن قانون توسط دفاتر اسناد رسمي مورد مطالبه قرار مي‌گرفت اما به دليل نبود زيرساختها محاسبه عوارض به صورت برخط امکان‌پذير نبود. هم اکنون با پيگيري‌هاي به عمل آمده مقدمات اين کار اجرايي شده که علاوه بر کسب درآمد پايدار براي شهرداري بستر اجرايي شدن قانون و نيز تسريع در پرداخت عوارض خودرو براي شهروندان امکان پذير شده است.

نايب رئيس شوراي اسلامي شهر همدان نيز در اين جلسه با بيان اينکه سامانه يکپارچه‌سازي شهرداري نياز است که در طرح تفصيلي نمود پيدا کند افزود: برآيند و انتظار موردنظر از طرح تفصيلي گذشته کمتر دريافت شده و عرصه‌هاي مختلف نه تنها تأثير نداشته بلکه اهرم بازدارنده بوده است.

حميدرضا طبي‌مسرور با بيان اينکه يکي از رسالت‌هاي عمده شهرداري‌ها اجرايي کردن طرح تفصيلي است، اضافه کرد: انتظار مي‌رود با هم‌افزايي که اتفاق مي‌افتد با راه‌اندازي سامانه يکپارچه ارائه خدمات شهري شاهد تحول در مديريت شهري باشيم.

رئيس کميسيون فني، عمراني و شهرسازي شوراي اسلامي شهر همدان نيز با اشاره به قدرت انفجار اطلاعات و فناوري اضافه کرد: دهکده جهاني با نرم‌افزارها و فناوري‌هاي به‌روز همچون سامانه يکپارچه‌سازي سامانه شهرداري اتفاق مي‌افتد.

ابراهيم مولوي اظهار کرد: امروز سامانه يکپارچه الکترونيکي زبان مشترک دنيا است و راه‌اندازي اين سامانه در شهرداري همدان نوعي احترام به شهروندان در ارائه خدمات بهتر است.

در ادامه رئيس کميسيون فرهنگي اجتماعي شوراي اسلامي شهر همدان با اشاره به اينکه امروزه قدرت دنيا بر فناوري و اطلاعات مي‌چرخد، گفت: لازم است شورا اعتبار و حمايت‌هاي لازم را براي سازمان فناوري و اطلاعات شهرداري لحاظ کند تا با راه‌اندازي سامانه يکپارچه‌سازي خدمات‌رسان موضوع شهر الکترونيک تحقق يابد.

علي رضايي، سازمان فناوري و اطلاعات شهرداري همدان را بهترين فرصت و مکان براي افزايش بهره‌وري کاري و خدمات سريع برشمرد و افزود: کمترين سرمايه‌گذاري در اين سازمان چندين برابر آورده و درآمدزايي براي شهرداري را به دنبال خواهد داشت.

 

رضايي با بيان اينکه با راه‌اندازي سامانه يکپارچه‌سازي خدمات‌رسان در شهرداري خطاهاي انساني نيز کاهش مي‌يابد افزود: اين سامانه در ايجاد عدالت اجتماعي نيز تأثيرگذار است؛ چرا که با تحقق اين فناوري تمامي شهروندان به صورت برابر از خدمات بهره‌مند مي‌شوند.

مديرعامل سازمان فناوري و اطلاعات شهرداري همدان هم در اين جلسه به ارائه گزارشي از اقدام و فعاليت اين سازمان در زمينه راه‌اندازي سامانه يکپارچه‌سازي خدمات‌رساني شهري پرداخت و گفت: سامانه پرداخت عوارض شهرداري از طريق سامانه يکپارچه به‌زودي به صورت آزمونه از منطقه يک شهرداري همدان شروع مي‌شود.

مهدي مجيدي مزاياي راه‌اندازي سامانه يکپارچه ارائه خدمات شهري را شامل سرعت و دقت در محاسبات، سرعت در انجام عمليات، کاهش آمد و شد شهروندان در شهر و سفر درون شهري و تسهيل در ارائه خدمات برشمرد و گفت: سامانه يکپارچه الکترونيکي شهرداري همدان داراي 41 فرآيند است که واحد املاک يکي از اين فرآيندهاست.

مجيدي از به‌روز شدن و بانک اطلاعاتي بيش از 60 درصد املاک شهر همدان خبر داد.




رئيس مرکز مطالعات و پژوهش‌هاي شوراي اسلامي شهر همدان: مرکز مطالعات و پژوهش های شورای اسلامی شهر همدان خانه شهروندان همدانی و محققان دانشگاهی است

براي تحقق اهداف مرکز مطالعات و پژوهش‌هاي شوراي اسلامي شهر همدان و افزايش تعاملات دانشگاه با مديريت شهري جلسات مشترک اين مرکز با شوراي مسؤولان دانشکده‌ها و دانشگاه‌هاي استان برگزار شد.

رئيس مرکز مطالعات و پژوهش‌هاي شوراي اسلامي شهر همدان در اين جلسه هدف از برگزاري اينگونه جلسات را تحقق اهداف مرکز و گسترش همکاري‌هاي بين دو طرف، جلسات تخصصي و کاربردي مشترک برشمرد و گفت: پيرو جلساتي که در هفته گذشته با معاونان پژوهشي دانشکده‌هاي دانشگاه بوعلي‌سينا داشتيم برنامه‌ريزي‌هايي براي حضور مسؤولان مرکز در شوراي عمومي دانشکده‌ها انجام گرفت که تاکنون در شوراي دانشکده‌هاي علوم انساني و فني مهندسي حضور يافته و به معرفي مرکز، عملکرد آن و محورهاي پژوهشي داراي اولويت شهرداري پرداخته‌ايم. نرگس نوراله‌زاده ضمن تقدير و تشکر از همکاري شايسته مسؤولان دانشکده‌ها و نگاه تعاملي آنها به همکاري با نهادهاي اجرايي اظهار کرد: اولويت پژوهشي مرکز در کميته‌هاي تخصصي، استخراج شده و هم اکنون آماده ارايه طرح از جانب اساتيد و دانشجويان است.

نوراله‌زاده ضمن اشاره به نگاه مثبت و ارزنده اعضاي شوراي اسلامي شهر و مديران شهرداري همدان به بهره‌گيري از نظرهاي اساتيد و محصولات علمي دانشگاه‌ها و استفاده از آن‌ها در اجرا، اضافه کرد: مرکز مطالعات و پژوهش‌هاي شورا به عنوان رابط بين شهرداري و مراکز علمي تمام تلاش خود را در جهت تحقق اين مهم به کار خواهد بست و با عنايت خداوند متعال تاکنون نيز اقدامات خوبي در اين زمينه انجام گرفته است.

وي افزود: مرکز مطالعات و پژوهش‌هاي شوراي اسلامي شهر به عنوان خانه شهروندان همداني و محققان دانشگاه‌ها بوده و آمادگي پذيرش هرگونه ايده و نظر در حوزه‌هاي مختلف شهرداري را دارد و ساز و کارهاي مشخصي را براي تحقق آن انديشيده است.

رئيس مرکز مطالعات و پژوهش‌هاي شوراي اسلامي شهر همدان اضافه کرد: بهره‌گيري از ظرفيت دانشگاه‌هاي استان و استفاده از نظر همه متخصصان امر براي ارائه هرچه بهتر خدمات و برگزاري جلسات مشترک با گروه‌هاي مرتبط دانشگاه‌ها از اهداف و برنامه‌هاي مرکز است که در اين راستا بايد اين ارتباط‌ها را تقويت کرد.




رییس مرکز مطالعات و پژوهش های شورای اسلامی شهر تاکید کرد: ضرورت تقویت همکاری دانشگاه ها با مدیریت شهری

با حضور رییس و اعضای مرکز مطالعات و پژوهشهای شورای اسلامی شهر همدان با رؤسای دانشکده‌های دانشگاه بوعلی سینا جلسه ای پیرامون بررسی زمینه‌های همکاری و ارایه محورهای پژوهشی و دارای اولویت مدیریت شهری تشکیل شد.

این جلسات به صورت جداگانه با هریک از دانشکده‌های اقتصاد و علوم اجتماعی، علوم انسانی، فنی و مهندسی و علوم پایه برگزار گردید.

رییس مرکز مطالعات و پژوهش های شورای اسلامی شهر همدان در این جلسه ضمن تشریح اقدامات و عملکرد مرکز در طول تأسیس، محورهای پژوهشی استخراج شده را به تناسب گروه‌های آموزشی مختلف و برحسب نیاز شهرداری ارایه داد و گفت: با توجه به تعدد و تنوع وظایف مدیریت شهری و لزوم حفاظت از منابع مالی شهرداریها، تقویت همکاری دانشگاه ها و مدیریت شهری امری ضروری است.

نرگس نوراله زاده اضافه کرد: مرکز مطالعات و پژوهش‌های شورای اسلامی شهر همدان از پایان‌نامه‌ها، رساله‌ها و طرح‌های پژوهشی که در حوزه شهری تدوین شود، حمایت مادی و معنوی بعمل می‌آورد.

وی با اشاره به اینکه  نیازهای شهرداری همدان در بخش‌های مختلف در کمیته‌های تخصصی شورای پژوهشی توسط اساتید مجرب دانشگاه مورد بررسی قرار گرفته و اولویت‌بندی شده است، افزود: تاکنون پایان نامه های زیادی در کمیته های فرهنگی اجتماعی، فنی عمرانی، معماری شهرسازی و منابع انسانی و بهره‌وری به تصویب رسیده که تعدادی از آنها به اتمام رسیده و مابقی در حال انجام است.

نوراله زاده ضمن تأکید بر ارتباط مستمر و تنگاتنگ حوزه های اجرایی با مراکز علمی و دانشگاهی،اظهار کرد: ضرورت بهره گیری از یافته های علمی و تحقیقات انجام شده در مدیریت‌های اجرایی بر هیچ کس پوشیده نیست و زمانی می توان در پی افزایش بهره‌وری بود که از علوم روز و یافته‌های جدید در اجرا بهره گرفت و مرکز مطالعات شورا نیز در دوره چهارم با این هدف فعالیت خود را آغاز نموده است.

رییس مرکز مطالعات و پژوهش های شورای اسلامی شهر همدان ضمن تشکر از همکاری شایسته مسؤولین و اساتید دانشگاه با مرکز به ضرورت انعکاس اخبار و محورهای پژوهشی مرکز به اساتید و دانشجویان در جهت گسترش ارتباط هر چه بیشتر تأکید کرد.

شایان ذکر است، علاوه بر اینکه هر یک از مسؤولین دانشکده‌ها به صورت جداگانه نقطه نظرات خود را در راستای توسعه تعامل و همکاری ارایه دادند که ضمن استقبال شایسته از این تعامل مقرر شد ریاست مرکز در جلسه شورای دانشکده‌ها که با حضور رئیس، تمامی مسئولین دانشکده و مدیران گروه های آموزشی تشکیل می شود حضور یافته و به معرفی مرکز و بررسی زمینه‌های همکاری بپردازد.ش