در سمینار تخصصی « شهر آینده، شهر هوشمند» که به همت مرکز مطالعات و پژوهش های شورای اسلامی شهر همدان با شهر هوشمند فاصله زیادی داریم

Posted by: ادمین Category: گزارش خبری Comments: 0 Post Date: اردیبهشت ۱۹, ۱۳۹۷

در سمینار تخصصی « شهر آینده، شهر هوشمند» که به همت مرکز مطالعات و پژوهش های شورای اسلامی شهر همدان با شهر هوشمند فاصله زیادی داریم

ما بایستی زندگی مردم را بر اساس فناوری اطلاعات و ارتبا طات و محصولات آن بهتر کنیم اما آیا ما ظرفیت داشتن یک شهر هوشمند را داریم؟  به حکم شهر هوشمند باید مدیریتی هوشمند و شهروندانی هوشمند و مشارکت جو داشته باشیم و همینطور ساختار سازمانی ما نیز به تناسب شرایط جدید تغییر پیدا خواهد کرد. برنامه داشته باشیم، اعتبار قرار دهیم  و بخش خصوصی را وارد کار کنیم تا بتوانیم حداقلی­های یک شهر هوشمند را داشته باشیم.

سمینار تخصصی  با موضوع  ” شهر آینده، شهر هوشمند” به همت مرکز مطالعات و پژوهش­های شورای شهر همدان و همکاری دانشگاه بوعلی سینا همدان با حضور اساتید دانشگاهی، دانشجویان، مدیران شهری، اصحاب رسانه و کارشناسان در دانشکده هنرو معماری دانشگاه بوعلی سینا برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی مرکز مطالعات و پژوهش­های شورای شهر همدان، رئیس مرکز مطالعات و پژوهش­های شورا در ابتدای سمینار با پراهمیت خواندن نقش مطالعه و خروجی­های موثر آن در اقدامات مرتبط به شهر بیان کرد:  در تصمیم سازی ها و تصمیم گیری های مرتبط به شهر به صورت علمی موارد را دنبال می کنیم. مرکز مطالعات و پژوهش های شورای شهر در  را ستای این هدف ارتباط  خود را با دانشگاه ها بیشتر کرده و اعضای  شورای پژوهشی و کمیته­های خود را ازاساتید هیئت علمی دانشگاه­ها شکل داده است .

مهندس حمید بادامی نجات در ابتدای سمینار با اشاره به اهمیت  مبحث شهر هوشمند  که در دنیای امروز و کشورهای مختلف جهان از اهمیت بالایی برخوردار است، خاطر نشان کرد: ما سعی می کنیم با بررسی راهکارها و اقداماتی عملی به سمت شهر هوشمند که متفاوت از شهر الکترونیک است پیش برویم هر چند که از آن فاصله زیادی داریم.

وی با بیان اینکه شهرداری وظایفی در این حوزه دارد همانند الکترونیکی کردن برخی فرآیندها که به دنبال تحقق آن هستیم گفت: سازمان فاوای شهرداری اقدامات خوبی انجام داده است و برای آینده هم برنامه های موثری را تدبیر دیده است.

رئیس مرکز مطالعات در پایان صحبت های خود از آمادگی مرکز مطالعات در حمایت پایان نامه­های کارشناسی ارشد و دکترا خبر داد و افزود: کسانی که در حوزه مدیریت شهری دارای تحقیق، پژوهش و پایان نامه هستند می توانند با مراجعه به مرکز مطالعات از حمایت های مادی و معنوی برخوردار شوند

در ادامه سمینار دکتر حسن سجاد زاده استادیار معماری دانشگاه بوعلی با یادآورشدن ویژگی­ها، ظرفیت و قابلیت های همدان اظهارداشت: می توانیم از ظرفیت های مورد اشاره جهت رشد و حرکت به سمت ایجاد شهرهوشمند گام برداریم. ضمن اینکه توسعه ما بایستی بر اساس برندهای همدان شکل پیدا کند.

استادیار دانشگاه بوعلی سینا با بیان اینکه در ادبیات نظری امروز ابعاد شهر هوشمند متفاوت است اظهار داشت: اگر بخواهیم شهری هوشمند داشته باشیم باید شاخص­ها و معیار­های شش­گانه شهر هوشمند که مدیریت هوشمند، شهروند و جامعه هوشمند، اقتصاد هوشمند، حمل ونقل هوشمند و انرژی هوشمند را شامل می شود را تعریف کنیم. سجاد زاده از ارتباط و تعامل خوبی که بین دانشگاه های همدان و مرکز مطالعات شورای شهر و شهرداری برقرار است خبر داد و تصریح کرد: تصمیمات شهری در محیطی علمی مورد بررسی قرار می­گیرد تا نقاط قوت و ضعف طرح مشخص و با کمترین هزینه ایجاد شود سخنران دیگر این سمینار که عضو گروه شهرسازی دانشگاه هنر تهران است با بیان  مقدمه ­ای از سایبرسیتی یا شهرهوشمند و سه نمونه موردی این گونه شهرها  که در دنیا وجود دارد به ارائه مدلی مفهومی و قابل برنامه­ریزی پرداخت.

وی همچنین کاربری­های این شهرها، مسافت آنها و شیوه برنامه­ریزی شهرهای هوشمند  را مورد بررسی قرار دارد محمد امین سعیدی با بیان اینکه شهر فاوا یا سایبر سیتی در اواخر دهه نود پا به عرصه وجود گذاشت اظهار داشت:  و شهر هوشمند شهری است همچون موجود زنده که تمام فعالیت­های زندگی در آن اتفاق می افتد و در پی ایجاد مراکز تجاری، ارتباط با دانشگاه­ها ،برگزاری ویدئو کنفرانس­ها ، افزایش قابلیت­های بازاریابی، حمایت از شتاب دهنده­ها و ایجاد یک محیط مسکونی متنوع است.

وی در ادامه به بررسی و تحلیلی مختصر از سه شهر هوشمند  سیلیکون ولی مالزی و سونگ دو کشور کره و مستر سیتی ابوظبی پرداخت و گفت: شهرسونگ دو درکره سال ۲۰۰۳ در سه فاز ایجاد زیرساخت، زیرساخت دولوپ و توسعه به سمت ایجاد مراکز فعالیتی با دعوت از سرمایه­گذاران و جذب توریست و گسترده کردن خدمات شهری طراحی شد

سعیدی اظهار داشت:  شهر سیلیکون ولی در سال ۱۹۹۶ شکل گرفت و از پنج ایده مورد بررسی آن تنها یکی از آنها بر پایه آی سی تی است که در سه فاز شکل گیری هاب آی سی تی، هاب جهانی و ویژگی­های رقابت پذیر­ی طراحی شد. ضمن اینکه فضاهایی ترکیبی و چندکاربری همانند مراکزتجاری و فرماندهی، باشگاه اجتماعی، مینی پارک ها و ایستگاه پلیس در آن تعریف شد.

وی با اشاره به مستر سیتی ابوظبی و خصوصیات آن افزود :  هر سه این شهر­ها دارای افقی ۲۰ یا ۲۵ ساله بوده است و مسافت آنها متفاوت و جمعیت افق آنها از ۱۰۰ تا ۵۰۰ هزارنفراست. تراکم خالص آن­ها از ۱۱۲ نفر تا ۳۰۰ نفر درهکتارمی باشد و هر شهر دارای شعارمربوط به خود می باشد.

درادامه سمینار رئیس مرکز برنامه­ریزی نوسازی و توسعه فناوری اطلاعات استانداری همدان تصریح کرد: امروز فناوری اطلاعات لایه زیرین بسیاری از بخش­های دیگر از جز تا کل، ازمباحث اقتصادی، اجتماعی و حتی سیاسی را دربرگرفته است به  شکلی که زندگی روزمره ما را دستخوش تحولات قابل توجهی قرار داده است.

عباس صادقی پرویانی ورود فضای مجازی به لبه سلسله نیازهای زیستی انسان را یادآور شد و گفت: قبل از اینکه انسان نیاز به تعلق را تجربه کند نیاز به شبکه اجتماعی را تجربه می­کند یعنی بالاترازنیا­زهای زیستی که نشان ازاهمیت فراوان موضوع دارد.

وی نقش فناوری اطلاعات، ارتباطات و محصولات آن  را درارتقاء زندگی مردم پراهمیت خواند و افزود: بایستی دو موضوع مهم که دنیا را تحت تاثیری عمیق خود قرار خواهد داد یعنی تکنولوژی آی ا تی و وب هوشمند است. صادقی گفت: دراین دو تکنولوژی تمام اتفاقات، تجهیزات و رفتارما شناسه خواهد داشت و موضوعی که مطرح است، کنترل پذیری و مدیریت پذیری اجسام، پدیده­ها و انسان است.

رئیس مرکز برنامه­ریزی نوسازی و توسعه فناوری اطلاعات استانداری همدان با بیان اینکه آیا ما ظرفیت داشتن شهر هوشمند را داریم یا خیر، به پارامترها و شاخص هایی چون زیرساخت­های فیزیکی، جامعه­ای هوشمند وشکل­گیری ساختاری متفاوت و متناسب با شهر هوشمند در سازمان­ها اشاره کرد و مراحل تحقق آن را وابسته به توجه بیش از پیش، قراردادن اعتبار و واگذاری کار به بخش خصوصی خواند.

سمینار با صحبت­های استادیار گروه شهرسازی دانشگاه هنر تهران در تکمیل مباحث اساتید دیگر با موضوع جایگاه شبیه­سازی هوشمند، شبیه­سازی متعامل و واقعیت مجازی در طراحی و برنامه­ریزی شهری هوشمند ادامه یافت.امیرشکیبا منش نقش موضوع طراحی و برنامه ریزی هوشمند را علاوه بر شش­گانه­های درنظرگرفته شده شهر هوشمند مهم خواند و اظهارداشت: طراح شهری از تکنولوژی طراحی شهرهوشمند استفاده می کند تا بتواند پروژه را در فضایی شبه حقیقی آزمون کند و واقعیت مجازی و واقعیت افزوده که در پی جهش تکنولوژی­ها اتفاق افتاده بسیارمی­تواند به طراحان شهری ما کمک کند.

 

وی درفضای موضوع سه واژه مدل­سازی دیجیتال سه­بعدی، واقعیت مجازی و شبیه­سازی هوشمند را عنوان کرد و افزود: در شبیه­سازی دنبال بازنمایی آنچه که هست البته بدون اینکه تعاملی اتفاق بیفتد هستیم و فراتر از مدل سازی است.ضمن اینکه با واقعیت مجازی حس بودن در فضا را تجربه می­کنید وآن فضایی حقیقی و متعامل خواهد بود

شکیبامنش تصریح کرد: صدور فعالیت مجازی می تواند در سه سطح انفعالی، اکتشافی و سطح شناوراتفاق بیفتد. درشناورنمی-توانید فاصله بین محیط حقیقی و فضای شبیه سازی شده را پیدا کنید و واقعیت مجازی و شبیه سازی­ها کمک می کند که شبه آزمون داشته وفضایی که برروی زمین پیاده نشده را به وجود به وجود آورده و امکان کنترل متغیرها به شکلی فراهم شده است تا طراحی خلاقانه­ تری داشته باشیم.

استادیار گروه شهرسازی دانشگاه هنر تهران تجسم، امکان پیمایش درفضای مشخص شده، کارکرد ارتباطی و مشارکتی، مبتنی بر جی آی اس مبتنی بر واقعیت مجازی و اعمال تغییرات و پشتیبانی را  در واقعیت مجازی داریم.

در ادامه سمینار عضو هیئت علمی گروه مهندسی کامپیوتر دانشگاه بوعلی سینا همدان چارچوبی اطلاعاتی از شهرهوشمند بر مبنای اینترنت اشیا ارائه داد.

مهدی عباسی درابتدا به تعاریفی از اسمارت سیتی پرداخت و گفت: حدود هفتاد درصد جمعیت جهان تا سال ۲۰۷۰ شهرنشین خواهد شد و این جمعیت حدود هفتاد و پنج درصد منابع را استفاده می کنند و ممکن است رشد کنترل نشده جمعیت شهری را شاهد باشیم و پیامد آن مصرف منابع می ­باشد وجلوگیری از تولید گاز­های گلخانه­ای بعد از فرآیند مورد اشاره انگیزه طراحی و توسعه شهرهوشمند در نسبت با شهرسازی و معماری را شکل داده است.

وی افزود:  درمبحث معماری شهرهوشمند چهار مولفه اصلی پایداری، کیفیت زندگی، بحث هوشمندی و معماری شهری وجود دارد که پایداری، تعادل اکوسیستم را درطراحی انجام می­دهد. کیفیت زندگی به رضایتمندی اقتصادی و رضایتمندی از حضورفرد در شهر پرداخته وهوشمندی جنبه های محیطی را دربر می­گیرد. در توسعه شهری نیزتکنیکال و زیرساخت­های شهری وارتباط حکومت با مردم مطرح است

عباسی در ادامه گفت: چند زیرساخت مهم درحوزه شهرهوشمند وجود دارد که درگیربا سرمایه انسانی هستند. فضای سبز، منابع انرژی و زیرساخت های ساختمانی و صنعتی و … در منابع فیزیکی مطرح است و مدیریت آنها بایستی لحاظ شود و زیرساخت­های اجتماعی و مباحث اقتصادی، تجارت الکترونیک و مشاغل این حوزه تعریف می شوند.

عضو هیئت علمی گروه مهندسی کامپیوتر دانشگاه بوعلی سینا اظهار داشت: دریک شهر هوشمند مباحثی همچون کارخانه های هوشمند، استفاده از انرژی­های تجدید­پذیر، جامعه هوشمند، استفاده از فضا برای جهانگردی و توریسم، حمل ونقل هوشمند، سلامت هوشمند، پشتیبانی و انبارداری هوشمند در جهت تامین منابع مورد نیاز مردم که هدف آن مدیریت مصرف انرژی و کاهش هزینه است، مطرح است.

در پایان سمینار  “شهر آینده، شهرهوشمند” به پاس ارائه مطالب ارزشمند سخنران های سمینار از ایشان توسط دکتر ابراهیم مولوی، رئیس شورای اسلامی شهر همدان تقدیر و قدردانی شد.

 

image_pdfفایل PDFimage_printپرینت

اشتراك گذاری نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × 4 =