رئیس مرکز مطالعات و پژوهش های شورای اسلامی شهر همدان در دفتر جام جم: شهرداری همدان را به سمت الکترونیک و هوشمند بودن خواهیم برد

Posted by: ادمین Category: گزارش خبری Comments: 0 Post Date: اردیبهشت ۱۰, ۱۳۹۷

رئیس مرکز مطالعات و پژوهش های شورای اسلامی شهر همدان در دفتر جام جم: شهرداری همدان را به سمت الکترونیک و هوشمند بودن خواهیم برد

رئیس مرکز مطالعات و پژوهش های شورای اسلامی شهر همدان در خصوص نقش مطالعات و پژوهش های های شهری گفت: نقش مطالعات و پژوهشهای شهری در شناخت علمی مسائل و مشکلات شهری و در ارائه راهبردهای کارآمد و مناسب برای حل مسائل، انکار ناپذیر است.

حمید بادامی نجات افزود: فعالیت های پژوهشی یکی از شاخص های اصلی توسعه و پیشرفت محسوب می شود.

وی در خصوص گسترش فعالیت های پژوهشی گفت: در تمام فعالیت های مربوط به توسعه ی صنایع، کشاورزی، خدمات، به گسترش فعالیت های پژوهشی بستگی دارد. بنابراین آنچه به عنوان پیشرفت علوم در دوره های گوناگون تاریخ میشناسیم حاصل تلاش افرادی است که در کار خود رویکردی پژوهشی داشته اند و ذهن پرسشگرشان، همواره محرکی برای فعالیت های پژوهشی آنان بوده است.

بادامی نجات ادامه داد: مرکز مطالعات و پژوهش های شورای اسلامی شهر همدان به عنوان بازوی علمی- تحقیقاتی، باهدف مدیریت طرح های مطالعاتی و تحقیقاتی به منظور انجام مطالعات برای ارائه نظرات کارشناسی به شورای اسلامی شهر و مدیریت شهری شکل گرفته است.

رئیس مرکز مطالعات وپژوهش های شورای اسلامی شهر همدان در خصوص ارتقای کمی و کیفی سطح خدمات و افزایش مشارکت شهروندان بیان داشت: به منظور ارتقای کمی و کیفی سطح خدمات و نیز افزایش مشارکت شهروندان در اداره شهر، تمام تلاش خود را به کار گرفته است.

وی در ادامه افزود: از تمامی نخبگان، کارشناسان، مدیران اجرایی، دانشگاهیان و عموم مردم درخواست می کنیم تا ایده های خود را توسط مرکز مطالعات و پژوهش های شورای شهر در اختیار مدیریت شهری قرار دهند.که به طور قطع این امر، زمینه هم افزایی علمی و تسهیل در کاربردی شدن ایده ها را در شهر فراهم می سازد.

حمید بادامی نجات در خصوص فرآیند شفاف سازی شهرداری گفت: شهرداری همدان را به سمت الکترونیکی بودن خواهیم برد و بزودی فرآیند شفاف سازی در شهرداری انجام خواهد پذیرفت.

وی با تأکید بر اینکه مرکز مطالعات و پژوهش‌های شورای شهر همدان برنامه‌های مختلفی در حوزه مدیریت شهری دنبال می‌کند، افزود: بنا داریم هر ماه یک موضوع را به عنوان نشست شهراندیشی برگزار کنیم، برنامه بعدی ۱۸ اردیبهشت ماه برگزار خواهد شد.

رییس مرکز مطالعات و پژوهشهای شورای اسلامی شهر همدان گفت: ایران با جمعیت ۸۰ میلیون نفر دارای ۱۱ میلیون ساکن در بافت های فرسوده و ۹ میلیون نفر ساکن در سکونتگاه های غیررسمی و حاشیه ای است به طوری که در مجموع ۲۰ میلیون نفر در این سکونتگاه ها زندگی می کنند و این تعداد ۲۵ درصد جمعیت کشور را شامل می شوند.

وی ادامه داد: همین آمار کافی است که نگاه ویژه ای به این حوزه داشته باشیم چرا که پیامدها و آثار توجه نکردن به موضوع بازآفرینی محلات شهری بسیار زیاد است.

وی اولین پیامد را عدم توجه به حفظ ساختار محلات و کاهش حس تعلق ساکنان آن دانست و اظهار داشت: این موضوع موجب مهاجرت ساکنان بومی محلات به دیگر محلات شده است و همین موضوع بافت اجتماعی شهر را غیر متوازن می کند و هزینه های دولت را به مراتب افزایش می دهد.

ت ادامه داد: عدم توجه به توانمندسازی بافت های حاشیه ای و سکونتگاه های غیر رسمی در ابعاد مختلف آن، باعث افزایش افسار گسیخته ناهنجاری های اجتماعی در این محلات می شود که در صورت عدم کنترل و مواظبت آن می تواند به عنوان یک بحران اجتماعی مطرح شود.

وی اظهار داشت: یکی از مسایل اساسی و مهم کشور که در دهه گذشته با آن مواجه بوده ایم و برنامه های مختلفی در جهت ساماندهی، تدوین، تنظیم و اجرای آن انجام شده، مبحث مهم باز آفرینی محلات است.

وی در ادامه افزود: دولت نیز سال گذشته طرح باز آفرینی محلات را در دستور کار خود قرار داد، البته بافت های فرسوده، سکونتگاه های غیر رسمی و حاشیه ای، بافت های ناکارآمد شهری و بافت های تاریخی رها شده که می توانست ظرفیت بسیار خوبی را در حوزه گردشگری برای مدیریت شهری ایجاد کند، از جمله بافت هایی است که ستاد باز آفرینی محلات در صدد ساماندهی آنها از طریق همکاری نهادهای مرتبط است.

رئیس کمیسیون تحقیقات و آموزش شورای عالی استان ها گفت: پیشنهاد می شود دولت و متولیان امر در راستای کاهش معضلات و آسیب های اجتماعی، سیاست های پیشگیرانه به منظور جلوگیری از رشد حاشیه نشینی را در اولویت برنامه های خود قرار دهند.

وی گفت: همچنین باید برای تسری ناهنجاری ها و افزایش انواع آسیب ها، توانمندسازی محلات بافت های حاشیه ای و فرسوده را در دو سطح سیاست گذاری را در دستور کار قرار داد.

بادامی نجات ادامه داد: طبق گزارش شورای اجتماعی کشور، حاشیه نشینی یکی از آسیب های جدی است که ۱۱ استان کشور از جمله تهران، خراسان رضوی، کرمان، لرستان، سیستان و بلوچستان، خوزستان، آذربایجان غربی و همدان بیشتر از سایر استان ها درگیر معضل حاشیه نشینی هستند که ساکنان این محلات، مشکل مالکیت، فقر، بهداشت و درمان و آسیب های اجتماعی دارند و توجه نکردن به این عارضه ها خسارات جبران ناپذیری را به دولت و مردم وارد می کند

وی به برگزاری جشنواره شهروندان برگزیده همدان اشاره کرد و ادامه داد: اختتامیه این جشنواره خرداد ماه در سطح شهر همدان برگزار خواهد شد و با حضور بالای شهروندان نشان داده شد شهروندان مشارکت‌پذیری در این موضوع داریم./ جام جم همدان

 

image_pdfفایل PDFimage_printپرینت

اشتراك گذاری نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *